2012/02/16

Bakailoa pil pil erara

4 pertsonentsak bakailoa pil pil erara egiteko 30 minutu eduki behar da eta erresata prestatzeko behar diren osagaiak hurrengoak dira:
  • 8 bakailo zati 
  • 3 dezilitro oliba olioarena 
  • 5 baratxuri agin
  • 1 gindila
Zein osagai behar diren jakinda zelan prestatu behar den esango dugu:

  1. Lehenik eta behin bakailuari gatza kendua, espiak eta eskamak orduan trapu ziku batekin zikatu
  2. Ondoren olio kazola batera bota eta kazula hori su nahiko geldoan jarri. Baratzuri aginak eta gindila gehitu. Baratxuriek eta gindilak kolorea artzen hasten direnean sutik kendu eta geroko gordeko dira.
  3. Kazola sutik kendu ostean hotzitzen isten da. Bakailoaren azala gorantz begira dagoelarik oliotan jartzen da. Bakailoa ziku egon behar da horrela izango ez balitz olioa jauzten hasiko da. Beraz bakailoa su oso motelean jarri behar da horrela egosi ahal izateko eta ez frigitzeko prozesu hori 5 minutuan zehar egin behar da.
  4. Kazola sutik kendu egiten da eta bakailoa beste kazula batetan jartzen da azala gorantz duelarik. Hori eginik dagoela beste 2 kutsaradakada olio gehitu eta egosten-frijitzen jarraituko du. Guztia egin ondoren 3 minutu itsi bakailoa sutan su amatatuta eta horrela bera bakarrik egiten utsi behar da.
  5. kaola sutan jartzen da irikitzen hasten utzi gabe. kazola denbora guztian mugitzen dugu horrela bakailoaren saltza egin dezan.  Saltsa loditzen den einean olioa gehitu behar zaio egozi-frigitu dugun kazolara.olioa beti sutik kanpo dagoelarik bota behar da horrela beti temperatura epelean mantentzeko. Saltsa ez litzateke ondo egingo irekiko balu.
  6. Plater hau bakailoaren azala gorantz begira, saltsa gainean eta gindila batekin da erarik egokiena hau zerbitsatzeko

No hay comentarios:

Publicar un comentario